Hem > Pressmeddelanden > Nytt självtest kan upptäcka riskabla spelvanor – sju nordiska spelbolag i pilotprojekt under hösten

Nytt självtest kan upptäcka riskabla spelvanor – sju nordiska spelbolag i pilotprojekt under hösten

2009-10-02

Nu kan Svenska Spel, Miljonlotteriet och ATGs kunder testa sina spelvanor på internet. Syftet är att öka kunskaperna om riskerna med spel och skapa dialog med personer som håller på att utveckla riskabla spelvanor.
Bakom testet står Spelinstitutet, som anser att de självtest som finns på marknaden idag är alltför enahanda. Spelinstitutets nya självtest hjälper personer att upptäcka om de är på väg mot ett riskabelt spelbeteende. Mellan fem och tio procent av alla som spelar löper risk att få problem med sitt spelande.

– Det finns många tester för spelare som redan har spelproblem, men inget som fångar upp dem som är på väg in i problem eller bara vill ta tempen på sitt spelande. Kan man fånga upp riskabla spelvanor tidigare, kan man också arbeta förebyggande och informera spelarna om vad de kan göra för att rätta till sina vanor, säger Petra Forsström, Spelinstitutets VD.

Läs vidare: Nytt självtest kan upptäcka riskabla spelvanor – sju nordiska spelbolag i pilotprojekt under hösten

Taggar:
Kommentarer är avstängda.