Arkiv

Arkiv för januari, 2010

Hälsosituationen bland de nationella minoriteterna

Det finns tydliga samband mellan hälsosituationen bland de nationella minoriteterna och exempelvis hög arbetslöshet, känsla av utanförskap, maktlöshet och diskriminering. Större delen av de nationella minoriteterna har en sämre hälsosituation än befolkningen som helhet visar en ny kartläggning….

Läs mer…

Taggar:

Malmöbo åtalas efter Blocketbedrägerier

Malmöbon, som nu åtalas, hävdar att hans spelberoende hade gjort att han lånat pengar av sin bank och privatpersoner. För att bli kvitt skulderna började han med internetbedrägerier.

Läs mer…

Taggar:

Kvinna förskingrade 150 000

Brotten är erkända. Kvinnan uppger att hon inte mått bra och börjat spela på bingo och spelautomater för att komma ifrån vardagen.

Läs mer…

Taggar:

Innebandystjärnan höll på att spela bort sitt liv

Helsingborg. En toppidrottsman har en hel del fritid, då kroppen behöver vila och återhämta sig. Simon Klein, 23-årig forward i FC Helsingborgs innebandylag, hamnade framför datorn.

Han spelade nätpoker för första gången när han bodde i Västerås, mest i sällskapliga former tillsammans med lagkompisar. Men med tiden blev han allt mer fast.

Läs mer…

Taggar: ,

Många arbetslösa – många spelmaskiner

Svenska spels automat Vegas omsätter miljardbelopp. Flest finns i områden med låg medelinkomst och hög arbetslöshet. ”Handlar om efterfrågan”.

Redan för tre år sedan fick Svenska Spel kritik för att de främst placerar sin spelmaskin Vegas i områden där invånarna har låg medelinkomst.

Sedan dess har antalet apparater i Stockholms län ökat med närmare 200 och låginkomstkommunerna är fortfarande överrepresenterade.
– Där det finns intresse, finns vi, det handlar om efterfrågan. Vi tror mer på att jobba med ålderskontroller, utbildning och utveckling än att dra tillbaka automater och låta illegala maskiner ta över, säger Johan Tisell, informationschef på Svenska Spel.

Läs mer…

Spelberoende: Opioider styr känslor av vinst och förlust

Lyckan över att vinna och obehaget av att förlora regleras av hjärnans opioidsystem, visar en engelsk studie gjord med forskare från Karolinska Institutet. Resultaten ger ny kunskap om hjärnans belöningssystem och förklarar hur läkemedel mot spelberoende kan fungera.

Läs mer…